Nyheter Marknad

Här listar vi nyheter som handlar om området Marknad.

2018

Esma påminner värdepappersbolag och kreditföretag om att hålla kunder informerade om eventuella konsekvenser av brexit

2018-12-21 | Brexit Esma Nyheter

Europeiska värdepappers- och marknads myndigheten (Esma) har den 19 december 2018 publicerat ett yttrande i vilket de påminner värdepappersbolag och kreditinstitut om deras skyldighet att tillhandahålla kunder information om de konsekvenser brexit kan få för dem.

Avstängning av valideringsregler

Finansinspektionen har stängt av ett antal valideringsregler där det upptäckts felaktigheter. Detta för att möjliggöra rapportering per referensdag 31 december 2018.

Uppdaterade frågor och svar om regler för referensvärden

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma) har publicerat uppdaterade frågor och svar om Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/1011 (benchmarkförordningen, BMR).

Testrapportering i TRS 2-systemet enligt Esmas nya xml-schema och valideringsregler

TRS 2-systemets testmiljö kommer inte vara tillgänglig måndagen den 7 januari 2019 på grund av uppgradering till en ny systemversion. Från och med tisdagen den 8 januari 2019 kommer Finansinspektionen tillhandahålla möjligheten att testa Esmas nya xml-schema och valideringsregler i TRS 2-testmiljön.

Incidentrapportering till MSB för NIS-leverantörer

MSB:s föreskrifter samt vägledningar för incidentrapportering publiceras på msb.se idag 20 december 2018.

Remissvar: Möjlighet för värdepappersföretag i tredjeland att under viss tid tillhandahålla tjänster utan krav på tillstånd och vissa betaltjänstfrågor

2018-12-19 | Remissvar Marknad

Vad gäller förslaget i avsnitt 3 om möjlighet för värdepappersföretag i tredjeland att under viss tid tillhandahålla tjänster utan krav på tillstånd, tillstyrker Finansinspektionen promemorians förslag.

Ny avgift för FI:s redovisningstillsyn

Från och med den 1 januari 2019 kommer de emittenter som avses i 16 kap. 1 § första stycket lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden att betala en årlig avgift på 10 000 kr till FI. Ändringen framgår av den ändringsförordning som regeringen i dag har publicerat.

EU antar teknisk standard om enhetligt elektroniskt rapporteringsformat

2018-12-19 | Esef Redovisning Nyheter

Europeiska kommissionen har antagit Europeiska värdepappers- och marknadsmyndighetens (Esma) tekniska standard om ett enhetlig elektroniskt rapporteringsformat (Esef) som delegerad förordning. Reglerna påverkar alla emittenter som står under redovisningstillsyn och berör års- och koncernredovisningar för räkenskapsår som inleds den 1 januari 2020 eller senare.

Fysisk person får sanktionsavgift för marknadsmanipulation i Recyctec Holding

AA har handlat aktier i bolaget Recyctec Holding AB på ett sätt som har gett eller kan förväntas ha gett falska eller vilseledande signaler om tillgång, efterfrågan eller pris. AA har inte påvisat att transaktionerna utförts av legitima skäl.

FI följer EU-riktlinjer om lämplighetskraven i Mifid 2

2018-12-18 | Esma Nyheter Mifid

FI har meddelat Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma), att FI avser att följa Esmas riktlinjer om vissa aspekter av lämplighetskraven i Mifid 2.