Nyheter Marknad

Här listar vi nyheter som handlar om området Marknad.

2022

Tillfällig skatt på vissa elproducenters överintäkter

2022-12-30 | Remissvar Marknad

FI tillstyrker i huvudsak förslagen utifrån de utgångspunkter vi har att ta hänsyn till.

FI avslutar analys av fondförvaltares värdering av sina innehav

Fondförvaltare och förvaltare av alternativa investeringsfonder (AIF-förvaltare) behöver skyndsamt se över sina interna riktlinjer för värdering av mindre likvida tillgångar. FI har även identifierat olika risker i värderingen av vissa tillgångsslag, som vi kommer att analysera vidare. Med detta avslutar Finansinspektionen en analys av elva förvaltare på den svenska fondmarknaden.

FI har beslutat om nya och ändrade föreskrifter

2022-12-28 | Fond Nyheter Marknad

Finansinspektionens styrelse beslutade den 16 december om nya föreskrifter om en paneuropeisk privat pensionsprodukt (PEPP). De nya föreskrifterna ställer krav på kunskap och kompetens hos fysiska personer som ger råd om PEPP-produkter och på PEPP-sparinstituts tillsynsrapportering. Samtidigt ändras sju befintliga föreskrifter så att de får hänvisningar till bestämmelser i de nya PEPP-föreskrifterna.

FI följer riktlinjer för insamlingen av uppgifter om högavlönade anställda

2022-12-27 | Regler EBA Nyheter

FI har meddelat Europeiska bankmyndigheten (EBA) att FI kommer att följa EBA:s riktlinjer för insamlingen av uppgifter om högavlönade anställda enligt direktiv 2013/36/EU och direktiv (EU) 2019/2034.

FI avslutar undersökning av Infant Bacterial Therapeutics

FI har undersökt om Infant Bacterial Therapeutics har brutit mot bestämmelserna om offentliggörande av årsredovisningar. Undersökningen resulterade i att FI förelägger bolaget att göra rättelse senast den 31 januari 2023.

Infant Bacterial Therapeutics föreläggs att göra rättelse

Finansinspektionen förelägger Infant Bacterial Therapeutics AB att senast den 31 januari 2023 offentliggöra bolagets årsredovisning för 2021 i XHTML-format och att samtidigt lämna in denna till Finansinspektionen via Finansinspektionens webbplats enligt de anvisningar som lämnas där vid varje tidpunkt.

FI avslutar undersökning av Enquest

FI har undersökt om Enquest har brutit mot bestämmelserna om offentliggörande av årsredovisning för 2021 i Esef-format. FI skriver av ärendet.

FI följer riktlinjer för riktmärkning av ersättningspraxis och lönegap mellan könen

2022-12-23 | Regler EBA Nyheter

FI har meddelat Europeiska bankmyndigheten (EBA) att FI kommer att följa EBA:s riktlinjer för riktmärkning av ersättningspraxis och lönegap mellan könen enligt värdepappersbolagsdirektivet.

Remissvar: Bättre konsekvensutredningar

2022-12-22 | Regler Remissvar Om FI

Finansinspektionen tillstyrker promemorians förslag. FI vill dock föreslå ett förtydligande av promemorians skrivningar om effektberäkningar.

Fysisk person får sanktionsavgift för marknadsmanipulation i Veg of Lund

AA har handlat med aktier i bolaget Veg of Lund AB (publ) på ett sätt som kan förväntas ha gett falska eller vilseledande signaler om tillgång, efterfrågan eller pris på aktien.