Vi erbjuder

På FI arbetar vi aktivt för att vara en modern arbetsplats där du som medarbetare trivs och utvecklas.

Utvecklas i arbetet

Hos oss arbetar du i en lärande organisation och i vardagen möter du många kompetenta och engagerade kollegor. Vi arbetar ofta i projekt och delar kunskap med varandra genom till exempel samarbeten, nätverk och seminarier. Vi främjar också intern rörlighet om du vill ta din karriär vidare i en annan del av organisationen.

Som chef har du en viktig roll för både verksamheten och medarbetare. Dig stöttar vi bland annat genom utbildning och handledning inom vårt ledarskapsprogram.

Fördel FI – dina förmåner som medarbetare

Vi är måna om att du mår bra och har möjlighet till balans mellan arbete och fritid. Vi har därför flexibel arbetstid och försöker att lägga möten mellan kl. 9−15. Beroende på de krav som verksamheten ställer kan det finnas möjlighet att arbeta på distans upp till i genomsnitt två dagar i veckan. För att måna om en bra arbetsmiljö kan du köpa utrustning till ditt hemmakontor för 3 500 kronor.

Som förälder har du möjlighet att förkorta din arbetstid fram tills det att barnet fyllt tolv år. Om du är föräldraledig kan du få ett föräldrapenningtillägg, vilket motsvarar 90 procent av din lön under 360 dagar.

Hos oss omfattas du av ett statligt pensionsavtal med tjänste-, efterlevande- och sjukpension. Om du vill har du möjlighet att öka avsättningen till din tjänstepension genom löneväxling.


När det är dags för semester har du förmånliga semestervillkor hos oss. Minst 28 semesterdagar har du rätt till, och antalet dagar ökar med åldern. Från att du fyller 30 år har du 31 semesterdagar och från 40 år har du 35 dagar.

Vi ger dig också ett årligt friskvårdsbidrag på 3 500 kr, och du får motionera en timme i veckan på arbetstid.

Allt blir roligare tillsammans

På FI har vi sex aktiva föreningar som uppmuntrar till att träffa andra kollegor: brädspelssektionen, kamratföreningen, konstföreningen, fotosektionen, idrottsföreningen och kören.
Läs mer om vad du som anställd får hos oss i Fördel FI.

Att jobba i staten

På FI är du också med och bidrar till en god förvaltningskultur. Läs mer om statens gemensamma värdegrund nedan i "Den staliga värdegrunden".


Senast granskad: 2024-07-15