EU-kommissionen avser att senarelägga tillämpningen av de tekniska standarderna under förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar

De tekniska standarderna under EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar – även kallad disclosureförordningen eller SFDR - kommer enligt kommissionen troligtvis att få ett framskjutet tillämpningsdatum till 1 juli 2022. Förordningen reglerar bland annat hur fondbolag, försäkringsbolag och finansiella rådgivare ska informera sina investerare och kunder om hållbarhetsfaktorer (ESG-faktorerna).

Texten har uppdaterats  2021-09-13.

EU-kommissionen har i ett brev till EU-parlamentet och rådet skrivit att de avser att sätta samman samtliga 13 tekniska standarder till en gemensam delegerad akt. I brevet framgår också att EU-kommissionen avser att skjuta upp tillämpningen av den delegerade akten med sex månader, från den 1 januari 2022 till den 1 juli 2022.

Den gemensamma kommitténs uttalande (Supervisory Statement) kommer att uppdateras till följd av dessa ändringar.

EU-kommissionen har även publicerat svar på de frågor som de europeiska tillsynsmyndigheternas gemensamma kommitté (Joint Committee of the European Supervisory Authorities) ställt om hur förordningen ska tolkas och tillämpas.