FI-forum: Dora-regelverket

EU:s förordning om digital operativ motståndskraft för finanssektorn (Dora) börjar tillämpas den 17 januari 2025. För att informera om förordningen och kommande tekniska standarder bjuder FI in till ett FI-forum den 14 maj, som går att delta i antingen på plats eller på distans som direktsänd webb-tv-sändning.

Mot bakgrund av den ökade risken för cyberangrepp mot finansiella företag introducerar EU, genom Dora-förordningen, skärpta krav för de finansiella företagens motståndskraft mot IKT-relaterade störningar och hot. Dora innebär mer enhetlig reglering för digital motståndskraft och berör stora delar av finanssektorn.

De europeiska tillsynsmyndigheterna ska ta fram ett antal tekniska standarder och riktlinjer baserat på Dora-förordningen. På FI-forumet presenterar vi förordningen och går igenom de tekniska standarder som hittills har publicerats och överlämnats till EU-kommissionen för beslut. Det kommer även att ges möjlighet att ställa frågor om Dora-regelverket, både i förväg och för dem som deltar på plats.

FI-forumet riktar sig främst till de företag som berörs av regelverket och relevanta branschorganisationer. Övriga intressenter kan delta i mån av plats. Då antalet platser är begränsade för deltagande på plats gäller max en deltagare per organisation/koncern. Det är också möjligt att följa FI-forumet om Dora på distans då det kommer att direktsändas via fi.se, samt spelas in och finnas tillgängligt på FI:s webbplats i efterhand.

Vi tar gärna emot eventuella frågor om Dora-regelverket i förväg. Mejla frågor till fiforum@fi.se senast den 26 april.

Datum och tid

Tisdag den 14 maj kl. 9.00–10:30
Kaffe och registrering från kl. 8:30.

Vänligen var på plats i god tid och ta med giltig legitimation.

Plats

FI:s lokaler på Brunnsgatan 3, Stockholm.

Anmälan

FI-forumet om Dora kommer att direktsändas via fi.se, på sidan FI Play/Film. 

OBS! För att se FI-forumet som webbsändning behövs ingen anmälan.

För att delta på plats anmäler du dig via länken nedan. Du får ett bekräftelsemejl där du kan ändra din anmälan eller avboka dig. Vi vill ha en anmälan/registrering per person. Sista anmälningsdag är den 7 maj.

Anmälan: FI-forum om Dora-regelverket

Detta FI-forum kommer att direktsändas och därefter finnas tillgängligt för att se i efterhand på FI:s webbplats.